18 Ocak 2010 Pazartesi

Ayrılık Neden?


Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Uğur Dündar’ın programı Adera’da Efsane Polis Müdürü unvanı ile tanınan Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan konuktu.
Başka bir kanalda ise Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, konuşmaları ile gündem yaratıyordu.
Sonrasında Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’e mikrofon uzatıldı, geçtiğimiz gün ise Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül İzmir’de kalabalık bir miting yaptı ve Eski Bakan Namık Kemal Zeybek’in Demokrat Parti (DP)’ye katıldığı haberi geldi.
Özellikle açıklamaları ile gündeme dair yaşanan olaylara farklı bir pencere açan Saadettin Tantan’ı ilgiyle izlerken bu kadar deneyimli, bilgili ve iş bilir bir ismin devlet kademelerinden ya da hükümet kadrolarından neden uzak tutulduğunu merak ettim.
Bunun yanı sıra sadece Tantan değil, her biri zamanında siyasette veya görevi icabı Türkiye Cumhuriyeti’ne önemli katkılar sağlamış ve etkileri olan ayrı bir değer olan, bilgi birikimleri ve deneyimleri ile bölümlerinde elmas gibi parlayan isimleri de bulunmakta. Benim en çok takip ettiğim kişilerin başında Agah Oktay Güner Beyefendi bulunmakta.
***
Nedense bu değerli isimler bir araya gelip ya da getirilip yıllardır edindikleri bu birikimleri değerlendirilmemekte. Her biri ayrı partiler kurmuş, ayrı ayrı vakıflarda memlekete hizmetlerinde devam ediyorlar. Bu duruma Başkanlık özlemleri nedeniyle sonucun böyle olduğunu düşünmüyorum. Tersine onları ayıran şartlara bakmamız gerekmekte.
Kurdukları partilerin oy oranlarına baktığımızda kayda değer bir seviyede değiller.
Kaldı ki birçoğunun teşkilatlanması seçimlere girmeye yeter miktarda değil.
Her biri ayrı siyasi partide mücadele vermek yerine birleşseler, bir araya gelseler nasıl olur?
***
Bence birlik olmanın zamanı geldi.
Okuduğumuz bu gazetenin adı BİRLİK…
***
Sahibinden alt kadrosuna kadar Birlik olmanın gücüne varmış insanların görev yaptığı bir kuruluş.
Belli mi olur belki BİRLİK için bu yazı bir başlangıç olur.

1 yorum:

Fadime YILMAZ dedi ki...

İnsanlar, ayrlığa bitmek tükenmek bilmeyen hırsları ve koltuk sevdaları yüzünden düşüyorlar bence... Birlik olmak için birliğin içinde bir nefer olarak çalışmak pek cazip gelmiyor kimilerine. Ya da birliği engellemek için bölünmelere neden olmak amacında bazıları!!! Bana göre birlik sağlamak herkesin bencilliğini kapının dışında bırakıp, düşünceleriyle içeri adım attığında sağlanır. BİRLİk SAĞLANDIĞI GÜN kişilerin egolarından sıyrılıp ideolojileri için savaşmaya başladıkları ve refaha ulaşmak için ilk adımın atıldığı gün olacaktır bana göre...
Böylesi güzel günleri görmek dilağiyle...
SAYGILAR