28 Nisan 2011 Perşembe

ÖSYM kaldırılmalı…

ÖSYM Başkanı Ali Demir

   Aslına bakarsanız ÖSYM Türkiye’nin kara yüzüdür. Mesela ilkokula başlayan bir çocuğunuz var bu sınavı kazanamama ihtimaline karşılık en fazla lise mezunu olacak. Lise mezuniyeti iş hayatında pek de iyi bir mezuniyet durumu değil. Bunun için üç farklı yol seçilmelidir. Birincisi; erkek çocuğunuz ilk okulu bitirip okuma yazmayı öğrenince orta okul falan okutmayıp doğru sanayiye gönderilmeli, kız çocukları ise evde koca beklemelidir. İkinci yol ise uzun ve meşekkatli bir yoldur. İlkokula başladığı günden itibaren her sene okula ile birlikte dershaneye göndermek ve üniversite sınavına kadar bunun böyle devam etmesi. Aman dikkat okula gitmese de olur rapor falan birşeyler uydurun ama dersaneye devamsızlık yapmaması önemli. Üniversitenin kapısından içeri girince biraz daha rahatsınız artık.
   Üçüncü yol ise basit ve masrafsız! Çocuğunuzu alın ve cemaatin içine yerleştirin. Normal okuluna devam etsin. Üniversite sınavına falan çalışmasına gerek yok.  Zaten zamanı geldiğinde abileri ona ŞİFRE verecektir. Ben artık üçüncü yolu tavsiye ediyorum. Masrafsız… Hatta velileri olarak cemaate girerseniz devlet memurları iyi bir pozisyona geçtiği gibi ticaret yapanlar ise nereden geldiğini kendilerinin bile anlamadıkları mal varlıklarına sahip olacaksınız...
   ÖSYM gibi bir kurumun Türkiye gibi büyük bir ülkede kurulmuş ve halen de faaliyetine devam ediyor olması büyük bir ayıptır. Bu ayıbı geçmişten günümüze gelen hükümetler ortaklaşa paylaşmaktadır. Ancak bu gün iktidarda olan hükümet hem bu ayıbı taşıdığı gibi ÖSS ve ÖSYM tarihinin en büyük ayıbını yapmıştır. Skandallara imza attıkları sorumluları ve hatta şerefli bir insan gibi kendileri istifa edeceklerine bir de pişkin pişkin bu yaptıkları ayıba sahip çıkmışlardır.
Son yapılan ‘şifreleme’ olayından sonra bu hükümet döneminde yapılan tüm sınavların gözden geçirilmesi gerekmektedir. Ales, ÖSS, ÖSYM, KPSS, Polislik vs. gibi ve diğer sınavlarında hemen hepsinin tekrar ele alınması ve araştırılması gerekmektedir.
   Diğer taraftan çocuklarımızı okutmak için binbir emek ve para harcıyoruz. Fakat devlet gelip bir yerde önümüze ket vuruyor. Bunun yerine üniversitelerin sınavsız olmasının şart olduğu bir dönemde yaşamaktayız. Üniversitelere girişin sınavlı olması geçmişte olduğu gibi şimdiki hükümetin de yüz karasıdır. Meydanlara çıktıklarında kendi dönemlerinde bilmem kaç tane üniversite yaptıkları gibi maltaval okuyan hükümet yetkilileri bu sayının yeterli olmadığını ve bu yetersizliğin kendi yetersizlikleri olduğunu görmezler mi? İlkokul ve lise gibi üniversitelerin de sınavsız olması şarttır ve bu sınavsız üniversite sistemiyle son derece gereksiz olan ve tamamen para tuzağı olan dersane sisteminin de sonu gelecektir.
   FTÖ GELİYOR HAYIRLI OLSUN
   Bu yapılan devlet kademelerinde kurumsallaşmaktan başka bir şey değildir ve buna vesile olanın Fettullah Cemaati olduğu açıkça görünmektedir. Medya kuruluşlarında çıkan haberlere bir yalanlama getirilmediği içindir ki bu yapılanlar Fettullah cemaatinin AKP eliyle devlet kademelerinde örgütlendiğinin bir kanıtı olarak karşımıza çıkmaktadır.
   Çok basit suçlamalardan göz altına alınan bir ülke haline gelmiş olmamıza rağmen Fettullah Cemaatinin yaptıkları karşısında cemaatin Türkiye kanatını oluşturan üst düzey yetkilileri ve onların devlet kademelerindeki iş birlikçileri hakkında soruşturma başlatılması ve derhal tutuklanması gerekmektedir. Yapılmadığı takdirde Fettullah Cemaatine bağlı olmayan tüm gençlerimiz mevzu bahis olan ŞİFRE’lerden habersiz olacak dolayısı ile sınavlardan düşük puan alacak, ŞİFRE’lerden haberdar olan ve sınavlara ŞİFRELER üzerinden hazırlanan cemaat mensubu gençler ise yüksek puan alarak cemaat liderlerinin istediği üniversitelere yerleşecek. Üniversiteyi bitirdikten sonra devlet kurumlarında işleri hazır beklediği içindir ki; ilerleyen zamanlarda devleti ve hükümetleri istedikleri gibi yönetecek pozisyonlara gelecekleri gibi bu yapılan örgütlenme çalışmasının sonucu TERÖRE kadar gidecektir.
   Şimdiden Fettullan Terör Örgütünüz hayırlı ve uğurlu olsun…

Hiç yorum yok: