17 Aralık 2011 Cumartesi

Bir Şehit Babasının Feryadı

ŞEHİTLER ARASINDA EVLİ BEKAR AYRIMI YAPILMASIN. BEKAR ŞEHİTLERİN AİLELERİNE HAKSIZLIK YAPILMASIN

-Bana çoğu zaman kızmışlardır;
-        - Neden bu kadar karşısın, bu kadar çığırtkanlık yapıyorsun, sana mı kaldı, işine gücüne bak.
-        - Zamanında sana teklif edilenleri kabul etseydin şimdi sayılı isimlerden biriydin.
-        - Hocam boş ver devleti milleti gel çalışalım paraya adını kendimiz koyalım.
-        - Keşke bu kadar dik başlı olmasaydın şimdiye çok zengin olurdun.

İnanın bu sözleri tanıdığım hemen herkes hatta en yakınımdakiler bile söylemektedir. Toplu halde cevabımı veriyorum; “SİZ cebinizdeki parada ne kadar haram var sayarken, ben BU ŞEHİT BABASININ vicdanı ile cennete gideceğim.”
Bu vicdan bende bir yüktür ve bu kıymetini bilen için bir servettir. Biz vicdanını hiç okumadığı halde yatağının başucuna astığı Kuran’ı Kerim’in içine saklamış fert değil, her daim aklında taşıyan ve kalbiyle okuyan neferiz.
Şehit Babası Cafer Kayalar Amcamıza bir şeyin sözünü veriyorum; Bu yazı en başında olmak üzere konu hakkında bir dosya hazırlayacak, başbakan ve tüm bakanlara ulaştıracağım. Aklı ve vicdanı olan her KUL Cafer Amcamızın bu yazısını okuduğunda doğruyu bulacaktır.
Zaten hatanın farkında ise YAPACAK BİRŞEY YOK. Asıl amacını da bir kez daha görmüş oluruz.
Şimdi gelin de Şehit ailelerine tüm Türkiye önünde söylenen YALANA sesiz kalın. Ki bu yalan bir ülkenin başbakanı tarafından söylenmiş ise nasıl bir görüntü meydana getirir varın siz hesap edin.
Elbette Sayın Başbakan bunu bilmiyor da olabilir. Şayet öyle değil ise Sayın Başbakan artık ya siz iyi bir YALANCISINIZ ya da hükümette SÖZÜNÜZ GEÇMİYOR anlaşılan.
Hangisi olduğunu yakında göreceğiz.

ŞEHİT BABASI

Sayın İhsan SERİN
İhsan bey ben bir şehit babasıyım. Oğlum 1996 yılında Hakkari/Çukurca’da vatani görevinin bitimine 10 gün kala şehit oldu. Allah’ın takdirine isyan edemezdim ve yazımızdır dedik kabul ettim.
Ancak Şehit Ailelerine verilen sosyal haklarla ilgili yapılan veya yapılacak olan haksızlıkları kabul etmem mümkün değil. O nedenle bir şehit babası olarak size bu mektubumu göndermek istedim. Umarım ilgilenebilirsiniz. Umarım şehit ailelerine yapılan haksızlığa dur dersiniz.
Şehit Ailelerine verilen sosyal hakların iyileştirilmesiyle ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ; “Torba kanuna konulan hükümle şehit ailesine daha fazla katkı sağlanacak. En az 2 ferdi iş sahibi yapılacak. Onun yanında TOKİ'den tahsis edilen ev de, belki şehidimizin vatanımıza yaptığı katkının yanında hiçbir değeri olmasa da sembolik olarak ona sahip çıktığımızın göstergesi” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
***
Son olarak yakın tarihte malumunuz üzerine Sayın Başbakan Şehit Aileleri ile ilgili 16.11.2011 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığındaki yaptığı konuşmalarının bir bölümünde “Önümüzdeki günlerde inşallah, terör şehitlerine malum bizim desteğimiz var. Ve aileden daha önce bir kişiyi, birinci derecede yakınlığı olan bir kişiyi işe alıyorduk, şimdi onu inşallah ikiye çıkarıyoruz.  Ama şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda onun talimatını verdik. O da şu: Terör kurbanı olan, teröristler tarafından öldürülen aileye de aynı yardımı da devlet olarak vereceğiz. O öldürülenleri de biz şehitler sınıfında mütalaa ediyoruz. Aynı şekilde onlara da o desteği verip o aileden yine aynı şekilde devlette istihdam sağlayacağız” şeklinde açıklamaları oldu.
***
Sayın Başbakanım, açıklamalarında şehit yakınlarının birinci derece yakınlarından ikinci kişiye de iş imkanı verileceği açık bir ifadeyle bizzat Başbakanın kendisi tarafından ifade edilmişken, Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığındaki yetkiliyle oğlum telefonla görüştüğünde; “Şehidiniz bekarsa hiç aramayın bekar şehitlerin aileleri için 2.iş hakkı yok. Sadece evli şehitlerin aileleri için 2.iş hakkı var” diye açıklama yapılıyor.
***
İhsan bey çıkarılacak olan yasa, eğer görüştüğümüz yetkilinin söyledi gibi çıkarsa ben bir şehit babası olarak çok üzülürüm ve şunu merak ederim; Vatan için ölürken eşitiz, çektiğimiz acıda eşitiz, gözyaşında eşitiz, çektiğimiz evlat hasretinde eşitiz, karşılıksız vatan uğruna yitirilen evlatta eşitiz de konu şehit yakınlarına iş verilmesine olduğunda neden evli şehit –bekar şehit diye ayrım yapılıyor? Umudum ve beklentim, Sayın Başbakanımızın ve her iftar davetinde “sizler bize emanetsiniz, bu devlet, bu millet sizler için ne yapsa azdır, bütün şehitlerin ailelerine sahip çıkmak bizim asli görevimizdir” diye şehit ailelerine açıklamalar yapan Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tür haksızlığa, şehitlerin aileleri arasındaki ayrımcılık yaratacak bir yasanın çıkmasına izin vermeyeceği yönünde. Lütfen Şehit ailelerimiz arasında ayrımcılık içeren evli, bekar diye şehitlerimizi ayıran bekar şehit ailelerini dışlayan böyle bir yasa çıkmasın. Şehitler arasında evli, bekar ayrımının yapılırsa şehit ailelerinin %80’lik gibi büyük bir bölümüne çok büyük haksızlık olur. Kaş yaparken göz çıkartılmasın. Benim şehidim bekardı ve diğer çocuğumun 2. iş hakkına çok ihtiyacı var. Allah rızası için şehit aileleri ile ilgili meclisimizde çıkarılacak olan yasanın bekar şehit ailelerini dışlamadan tüm şehit ailelerinin kapsayacak şekilde çıkarılsın.. Şehitlerimizin hakkı için şehitlerin emanetlerine ayrımcılık yapılmadan sahip çıkılsın. Biliyorum verilecek hiçbir hak evladımın acısını ortadan kaldırmaz ama devletimin bizlere eşit şekilde sahiplenmesi ve diğer oğluma devletim tarafından iş verilmesi acımı biraz olsun hafifletir ve bir şehit babası olarak devletim tarafından yalnız bırakılmadığımı gösterir.

Saygılarımla arz ederim.
Cafer KAYALAR
ŞEHİT BABASI

Hiç yorum yok: